Om oss

Om du vill veta mer om oss så har du kommit rätt. Som en del av IOGT-NTO föreningen så driver vi vår verksamhet som en förening.

Instagram

Titta förbi vår instagram profil och se bilder från våra möten eller event som anordnades hos oss

Facebook

Följ oss på vår Facebook sida och få uppdateringar om oss och vår verksamhet

Vår story

Som medlem i IOGT-NTO utmanar du alkoholnormen och stärker andra att också våga gå emot strömmen. Hos oss kan du engagera dig i alkoholpolitik, stötta människor som vill komma ur ett missbruk eller beroende och skapa verksamhet i föreningar och digitala nätverk.

I mer än 100 år har våra medlemmar kämpat för en bättre värld med demokrati och solidaritet för alla. En kamp som hela tiden gått hand i hand med kampen för nykterheten. Det gör den fortfarande. Vi tror att både Sverige, Europa och världen skulle bli mer solidariskt och demokratiskt fortare utan alkohol och andra droger.

Laxöringen Kontor & Konferens en del av IOGT-NTO Kalmar

Vi brukar säga att vår historia är vårt försprång. Hos oss har alla alltid varit välkomna oavsett klass, kön, politisk eller religiös åskådning, vilket var mycket radikalt på 1800-talet när grunden till IOGT-NTO lades.

IOGT-NTO Kalmar har länge haft samlingslokal för uthyrning tidigare har vi haft lokal på Strömgatan 12 (1888-2013) & Västerlånggatan 21 (1909-2020) i Kalmar. Vi hade bland annat första biografen i Kalmar.  Ena huset är rivet och andra nyligen sålt. 2013 tog vi över fastigheten på Trädgårdsgatan 12 och har sedan dess renoverat lokalen. 

IOGT-NTO Kalmar är en lokalföring som tillhör IOGT-NTO rörelsen. Vi är ca 100 medlemmar som är anslutna till IOGT-NTO Kalmar.